Hus & Have Lifestyle

Tips til køb af hestetrailer

Er du på udkig efter en ny eller brugt trailer? Vic Keeton fra Hitchin’ Post Trailer Sales i Lake George, Colorado, har købt, solgt og repareret nye og brugte trailere i over 20 år. Efter en succesfuld karriere i trailerfremstilling, startede Pete Zanetti ’Zanetti Trailer Repair’ i 1980 i Weatherford, Texas. Selv den mest velrenommerede sælger kan udelade oplysninger under et salg. Men Keeton og Zanetti giver fem nøgler til smart køb af brugte trailere.

  1. Se efter revner i malingen og løse nitter, både inden i og uden på. “Du kan altid se hvor slidt en trailer virkelig er, hvis nitterne er begyndt at løsne sig,” siger Zanetti.

Keeton tilføjer, at mens der sker udvidelser og sammentrækninger i traileren i det varme og kolde måneder, er det et tegn på dårlig vedligeholdelse, hvis der er revner i malingen eller den udvendige beklædning er aluminiumsfarvet.

  1. Inspicer gulvet. Det er her hesten står under turen, og det er den mest vægtbærende område på traileren. “Hvis du køber en trailer med trægulv, skal du tjekke hjørnerne,” siger Keeton. “Hjørnerne bagtil vil være det første, der begynder at falde fra hinanden.”

Løft måtterne og tjek også gulvet i aluminiumstrailere, anbefaler Zanetti. “Hvis gulvet er kridhvidt og er begyndt at få huller, har det ikke været vedligeholdt ordentligt.”

  1. Læg mærke til kørselsudstyret. Tjek dækkene for slid. Hvis den ene side af dækket er mere slidt end den anden, kan det være nødvendigt at se nærmere på akslerne, siger Zannetti. Når en side bliver hurtigere og mere slidt end den anden, kan det være tegn på en bøjet aksel.

Keeton anbefaler at tjekke kuglelejer, nav og bremser. De kan være svære at tjekke, så bed forhandleren om en inspektionsrapport.

  1. Afprøv de ydre hængsler og blinklys. “Se på dør- og vindueshængslerne,” siger Zanetti. “Hvis det er klaverhængsler, og der er mere end ½ cm mellemrum, betyder det, at traileren har mange kilometer på bagen.” Klaverhængsler er almindeligt brugt på dørene til traileren og udstyrsskabet, og hvis de er nye sidder de plant op ad traileren.

“Hægter, låse og hasper skal være stramme,” tilføjer Keeton. “Tjek alle lysene—inde og ude—for at se, om de virker.” Få forhandleren til at udskifte eventuelle lys, der ikke virker, før du køber, så du sparer en tur på værksted.

  1. Tjek koblingen. En svanehals bør ikke være rusten, hvor der hægtes på. “Sørg for, at kuglekoblinger ikke viser tegn på revner eller løse svejsninger,” siger Keeton. Det kan give problemer under kørslen.

Oversat til dansk by Kronborgtrailer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *